A SIGMA elképzelése egy tejesen új fényképezőgép rendszerről.
A világ legkisebb és legkönnyebb „zsebre vágható full-frame”
fényképezőgépe megérkezett.

A felvételkészítést és alkotást körülvevő környezet drasztikus változásokon megy keresztül. Napjainkban, amikor egy felhasználónak egyaránt lehet cserélhető objektíves fényképezőgépe és egy okostelefonja is, a helyzethez igazodva megfelelően vegyítve a használatukat, a SIGMA megállt, és megvizsgálta a digitális fényképezőgépben rejlő értéket.

Ennek eredményeként a SIGMA kitűzte maga elé egy felhasználó centrikus digitális fényképezőgép kifejlesztésének feladatát, ami tükrözi az „amilyennek egy fényképezőgépnek lennie kell“ elképzelést egy rugalmas, életszerű kialakításban, anélkül hogy annak meg kellene felelnie a gyártó kameraközpontú kategória és hierarchia elképzeléseinek.

fp Fejlesztési Koncepció

Zsebre rakható Lenyűgöző hordozhatóság és teljesítmény

A „lehető legkisebb és legkönnyebb váz” biztosítja, hogy a fotós bármikor megvalósíthassa kreatív ötleteit, miközben a „full-frame képérzékelő” a kompromisszummentes képminőséget nyújtja a legfontosabb helyzetekben is, a kiemelkedő „építési minőség” pedig tökéletessé teszik a fényképezőgépet a legnagyobb teljesítményű objektív rendszerekhez.

Skálázható Sokoldalú méretezhetőség

Egy „nyitott rendszer”, ami lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet ne csak SIGMA, de más gyártók objektíveivel és kiegészítőivel is használja, biztosítva a „tökéletes sokoldalúságot és skálázhatóságot”, hogy a fényképezőgép minden körülményhez hozzáigazítható legyen.

Zökkenőmentes Teljes értékű, és teljes szabadságot adó rögzítési funkciók

A „kiemelkedően intuitív kezelőfelület” lehetővé teszi a teljes értékű videó és fotó módok közötti váltást egyetlen ujjmozdulattal, biztosítva a „valóban kreatív eszközt” a stílustól és műfajtól független alkotáshoz.

Az elsődleges prioritás volt, hogy ezt a három koncepciót kompromisszumok nélkül valósítsuk meg. A SIGMA csak azokat az elemeket és mechanizmusokat választotta ki, amelyekre feltétlen szükség volt
hogy kompromisszumok nélkül megalkothassa a SIGMA fp-t, ami megtestesíti
a “SIGMA által jelenleg a világnak kínált teljesen új digitális kamerát.”

Egy fényképezőgép váz, ami a felhasználóhoz igazodva képes rugalmasan alakítani a formáját.
Egy eszköz, ami megadja a felhasználónak az új fényképezőgép élményét, biztosítva a felfedezés lehetőségét.
Ez egy új rendszer fényképezőgép, ami paradigmaváltást eredményez a „digitális fényképezőgépek” világában.

A SIGMA fp kibővíti a képrögzítés lehetőségeinek határait.

7 felhasználási mód ajánlás
a SIGMA fp-vel

Alapjaiban minimalista,
a lehetőségek maximális kombinációjával.
Az a koncepció, hogy a „kamera szolgálja ki az emberi igényeket”
egy sor felvételi mód lehetőségét nyitotta meg.
Íme 7 felvételi lehetőség a SIGMA fp használatához.

ALKALMI STÍLUS

A SIGMA fp kis és könnyű vázának lehetőségeit legjobban kihasználva a fotós a hétköznapokban is a legmagasabb szintű fotózási élményt kapja. A 45mm F2.8 DG DN | Contemporary objektívet használva a 637 g-os SIGMA fp egy igazi „zsebre vágható” full-frame fényképezőgép.

Felszerelés

PORTRÉ STÍLUS

A fényképezőgéphez mellékelt vakupapucs lehetővé teszi, hogy a SIGMA fp-hez külső vakut csatlakoztasson. A külön megvásárolható markolat tovább növeli a stabil fogást. Az arc- és szemprioritásos AF engedélyezésével a SIGMA fp óriási szabadságot biztosít a fotós számára portré illetve mozgó témák fotózása közben.

Felszerelés

 • 35mm F1.4 DG HSM | Art
 • SIGMA HG-11 MARKOLAT
 • SIGMA HG-21 NAGY MARKOLAT
 • SIGMA HU-11 VAKUPAPUCS
 • SIGMA EF-630 ELEKTRONIKUS VAKU

TEREP STÍLUS

A SIGMA fp por és fröccsenő víz ellen védett felépítését, illetve a speciális keresőt és egyéb kiegészítőket kihasználva a fotós minden szituációban a munkájára tud koncentrálni. A SIGMA fp az L bajonettes objektívek 14 típusával használható. A SIGMA MC-21 bajonett konverter használatával összesen 43 különböző SIGMA objektív válik használhatóvá, ideértve több tükörreflexes fényképezőgépekhez tervezett objektívet is (2019. júliusi állapot szerint). Ez lehetővé teszi, hogy a fotósok a szakterületük és céljuk szerinti felszerelést állíthassák össze.

Felszerelés

Tovább a kiegészítők oldalra

GIMBAL STÍLUS

Lehetőség van gimbal segítségével való videózásra. A könnyű felszerelés csökkenti a fotós/videós terhelését és csökkenti a gimbal fogyasztását.

Felszerelés

Termékek más gyártóktól

 • DJI Ronin-S

CINE STÍLUS

A SIGMA fp mozikamera szerű kezelőfelületet biztosít, így közvetlen beilleszthető a filmesek felszerelésébe. A kis méretű váz összességében egy kisebb rendszert eredményez, ami új lehetőségeket nyit meg a videózásban, lehetővé téve olyan filmek készítését, ami korábban csak nagyobb rendszerekkel volt lehetséges.

Felszerelés

 • 40mm T1.5 FF
 • SIGMA MC-21 BAJONETT KONVERTER
 • SIGMA HU-11 VAKUPAPUCS
 • SIGMA BPL-11 ALAP
 • SIGMA ROD KONZOL ADAPTER(nem megvásárolható)
 • SIGMA CN-21 DC CSATLAKOZÓ
Tovább a kiegészítők oldalra

Termékek más gyártóktól

 • ATOMOS Ninja V
 • Összekötő talp
 • Keret felső markolat
 • Mini Matte Box
 • Mini Follow Focus
 • Cine lap
 • Tartókar
 • Akkumulátortartó
 • V rögzítésű akkumulátor
 • Külső SSD
 • SSD tartó

KÖZVETÍTÉSI STÍLUS

USB csatlakozón keresztül a számítógéphez kötve, a SIGMA fp webkameraként is használható. A videórögzítés mellett hangfelvételt is képes rögzíteni. A full-frame fényképezőgépek minőségét hozza el az élő közvetítések világába * Az UVC eszközökhöz való csatlakozást biztosító menü firmware frissítéssel egy későbbi időpontban lesz elérhető.

Felszerelés

Termékek más gyártóktól

 • PC
 • Mini állvány

A világ legkisebb és legkönnyebb
full-frame kamerája

 • Méretek 112,6 × 69,9
  × 45,3 mm
 • Tömeg 370 g * Akkumulátor és kártya nélkül
 • Képérzékelő teljes 35 mm-es képkocka méretű
  Hasznos felbontás
  24,6 millió képpont
  Bayer színszűrő

A világ legkisebb és legkönnyebb A 112,6×69,9×45,3 mm-es méretével, illetve a váz 422 g-os akkuval együtt mért tömegével, a SIGMA fp a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame cserélhető objektíves kamerája*. Elég kicsi, hogy a mindennapi fotózásokhoz is magával vigye, így ez egy tökéletes fényképezőgép a teljes képkocka méretű szenzor előnyeinek a kihasználásához. * 2019 júliusában a SIGMA szerint

Bővebben

Elektronikus zár a különböző beállításokhoz

Zár rezonancia, zárhang és késlekedés: ezek a mechanikus zár hátrányai. A SIGMA fp úgy lett megtervezve, hogy ezeket mind kiküszöbölje, miközben alkalmazkodik a különböző feladatokhoz. A legnagyobb precizitást igénylő munkákhoz, ahol a legkisebb bemozdulást is el kell kerülni; ahol a környezet megzavarása nélkül kell elkészíteni a felvételt, és amikor a képet a tökéletes pillanatban kell elkészíteni. Az ilyen fotózások új lehetőséget nyitnak meg a videózásban.Ezen felül a mechanikus zár elhagyásával a SIGMA fp felépítése egyszerűbb lett, ami növeli a fényképezőgép megbízhatóságát.

Bővebben

Fejlett kép és videókészítési technológiák

HDR shooting
Cinemagraph

A HDR funkció a fényképezőgép elektronikus keresőjét kihasználva különböző expozícióval készít egymás után több képet (fotó estén 3 felvétel, videónál 2), amiket egy képpé összefűzve olyan nagy dinamikatartományú fotók és videofelvételek készíthetők, amit normál felvételi módokkal nem lehetne elérni. A SIGMA fp segítségével „Cinemagraphs” is készíthető, ami egy animáció formájában biztosít átmenetet a fotó és a videó között. Ezzel a funkcióval a SIGMA fp olyan egyedi képek készítését teszi lehetővé, ahol a kép egy része mozog. Megjegyzés: A Cine módban való HDR felvétel funkció firmware frissítéssel egy későbbi időpontban lesz elérhető.

Bővebben

L bajonett

Az L bajonett* egy tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, rövid bázistávolságú, nagy átmérőjű és kiemelkedően strapabíró objektív csatlakozási rendszer.
Az L bajonett szövetséget (L-Mount Alliance) a Leica Camera AG, a Panasonic Corporation és a SIGMA indította 2018-ban, bejelentve hogy a három gyártó saját fényképezőgépeit az L bajonettre alapozva tervezi meg. L bajonettes fényképezőgépként a SIGMA fp a SIGMA objektíveken túl a Leica és a Panasonic által gyártott objektívekkel is használható.
Az L bajonett lehetővé teszi egy olyan fényképezőgép rendszer felépítését, amely átjárást biztosít a különböző gyártók közötti határokon, eddig nem látott lehetőségeket és választékot kínálva.
* Az L bajonett a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.

Bővebben

A mozifilmkészítés teljes körű támogatása

A professzionális filmes kamerák támogatása mellett a SIGMA fp az első cserélhető objektíves tükör nélküli digitális fényképezőgép, ami külső adattárolóra támogatja 12 bites CinemaDNG formátum rögzítését. Akár 4K UHD felbontásban 24 kép/mp-es képfrissítéssel olyan videóadatot állít elő, ami filmkészítés során is felhasználható.
Támogatja az All-I (All-Intra) felvételeket, ami lehetővé teszi a magas képminőség folyamatos biztosítását alacsonyabb fájlméret mellett, segítve az adatrögzítést és szerkesztést. Lehetőség van a videóhoz leginkább illő adatformátum kiválasztására.
* A CinemaDNG videók kamerán belüli lejátszása firmware frissítéssel egy későbbi időpontban lesz elérhető.

Bővebben

Észrevétlen átmenet a Still (fotó) és Cine (videó) módok között

Megőrizve a SIGMA fényképezőgépek egyedi karakterét adó tárcsákat és QS gombot, a SIGMA fp egy egyedi operációs rendszerrel, illetve a Still és Cine módban különböző megjelenítéssel rendelkezik. A két mód között az erre a célra kialakított speciális csúszókapcsoló segítségével lehet váltani. Ez egy olyan új felvételi élményt nyújt, ami elmossa a határokat a korábban kimondottan fotózáshoz illetve kimondottan videózáshoz fejlesztett fényképezőgépek és kamerák között.

Bővebben