Landscape The relationship between photography and lenses needs to change.

Környezet:

A kérdés

Egy tükörreflexes fényképezőgép teljesítménye az objektív választáson múlik.

Amikor fényképet készítesz, az objektív kritikus szerepet tölt be, hogy a kívánt kép elkészülhessen. Az objektív cseréjével megváltozik az általad készített kép. Az objektív kiválasztásával és cseréjével elérhető, hogy az adott helyzethez a fotós létrehozza a számára legmegfelelőbb környzetet. Ez a rendszer a tükörreflexes fényképezőgép (SLR), aminek a teljesítménye az objektív kiválasztásán múlik.
Az utóbbi időben a teljes rendszert megkérdőjelezték. Egyre több fotós néz szembe az ideális objektív kiválasztásának nehézségével, mivel rengeteg a rendelkezésre álló termék és a különbségek egyes termékek közt nem mindig egyértelműek.

Pontosan azt a képet fotózod le,
amit szeretnél?

Egy megfizethető kit objektív biztosan jól jön, legalábbis ha az első objektív. Közelebb visz a fotózás világához. De ha egyszer belépsz ebbe a világba, rengeteg mindent fedezhetsz fel. Természetesen egy egyszerű kit objektívvel nem tudsz mindent felfedezni.
Ahogy elmélyedsz a fotózás világában, úgy lesz az egész egyre izgalmasabb. De néhány felhasználó lemarad erről. Ők megveszik a kit objektívet, elérnek egy bizonyos elégedettségi szintet és soha nem vásárolnak másikat. Fele szépsége a tükörreflexes fotózásnak a különböző objektívek cseréje, de néhány fotós soha nem tapasztalja meg ezt a szórakoztató élményt. Úgy gondoljuk, hogy ez szégyen.

A fotózás lényege:
felfedezni a varázslatos objektíveket

Egyrészről, a fényképezőgép vázak rendkívül erőssé váltak, az érzékelők mérete, pixelszám és más paraméterekben. Másrészt napjainkra a hagyományos tükörreflexesek mellett már elérhetőek a tükör nélküli fényképezőgépek is, így számos a rendelkezésre álló funkció és lehetőség még ijesztőnek is hathat.
De végül, a fénykép csak annyira lehet jó, mint az objektív amivel készült. És ma a legtöbb objektív a piacon alulteljesít. Nehézzé vált a fotós számára megtalálni a megfelelő teljesítményt, funkcionalitást és minőséget.
Lecserélve az objektívet megváltozik a fénykép. És ez hatással lehet a fényképezés nyújtotta örömre. A fotózáshoz való viszonyt is megváltoztathatja.
Úgy gondoljuk, hogy dinamikusabb kapcsolat kell a fotó és a fotós között. Segíteni akarunk a fotósnak, hogy visszakaphassa a fotózás örömét. Azon dolgoztunk, hogy gazdagítsuk a fotógráfia világát objektívjeink továbbfejlesztése által. Küldetésünk, hogy az egyre kifinomultabb és változatos fotós igényeket is kielégítsük.

Célunk, hogy újradefiniáljuk
a kapcsolatot az objektív,
fotó és fotós között

Az objektív kiválasztása a kép tárgya vagy a kívánt látvány alapján része a fotós kreativitásának. Meghozni a helyes döntést és elkészíteni a tökéletes felvétel, ez az amiről az egész szól. Ez nem mindig egyszerű, de nem kell, hogy bonyolult legyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy radikálisan átszervezzük az objektív szériáinkat.
Három csoportba gyűjtöttük az új objektív modelljeinket. Mindegyik szériához világosan hozzárendeltünk egy koncepciót. Mostantól minden termékünket úgy fejlesztjük és mutratjuk be hogy lássuk, hogyan valósítják meg ezt a 3 koncepciót.
Miért veszünk részt ebben a kihívásban? Mert egy olyan világban, ahol a digitális tükörreflexes fényképezőgépek egyre inkább változatossá és mulifunkcionálissá válnak, azt akarjuk, hogy a Sigma legyen az a cég, ami jobb irányba változtatja a dolgokat. Egyszerűbbé akarjuk tenni az eszközök kiválasztását, hogy segítsük a DSLR rendszer teljes pontenciálját kiaknázni, a fotózást még nagyobb élvezetté tenni a fotósok számára.
A Sigma lehet, hogy a kis cég, de eltökélt nagy változások véghezvitelében. És ez csak a kezdet.