A világ legkisebb és legkönnyebb
full-frame kamerája

 • Méretek 112,6 × 69,9
  × 45,3 mm
 • Tömeg 370 g * Akkumulátor és kártya nélkül
 • Képérzékelő teljes 35 mm-es képkocka méretű
  Hasznos felbontás
  24,6 millió képpont
  Bayer színszűrő

A világ legkisebb és legkönnyebb A 112,6×69,9×45,3 mm-es méretével, illetve a váz 422 g-os akkuval együtt mért tömegével, a SIGMA fp a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame cserélhető objektíves kamerája*. Elég kicsi, hogy a mindennapi fotózásokhoz is magával vigye, így ez egy tökéletes fényképezőgép a teljes képkocka méretű szenzor előnyeinek a kihasználásához. * 2019 júliusában a SIGMA szerint

Full-frame képérzékelő Háttérvilágítású, teljes 35 mm-es képkocka méretű Bayer színszűrős, 24,6 megapixeles hasznos felbontású szenzorral a SIGMA fp alkalmas nagy felbontású fotók és videók rögzítéséhez.

Robusztus és könnyű alumínium váz Az öntött alumíniumból készült elő- és hátlap kiemelkedő robusztusságot és kiváló hőleadó képességet biztosít, miközben segít alacsonyan tartani a váz tömegét.

Por és fröccsenő víz ellen védett felépítés A SIGMA fp a váz 42 pontján tartalmaz a por és a fröccsenő víz ellen védő szigetelést. Por és fröccsenő víz ellen védett objektívvel kombinálva a SIGMA fp fényképezőgéppel esőben, homokviharban és egyéb mostoha környezetben is fotózhat.

Nagy hűtőborda A professzionális mozifilmes kamerák felépítése által inspirált dizájn része a váz és az LCD közé beépített nagyméretű hőleadó elem. A felületre felvitt hőleadó bevonattal kombinálva rendkívül hatásos hőleadó képességet biztosít a SIGMA fp számára. Meleg környezetben illetve hosszú munkák során is megakadályozza a túlmelegedést.

Ugyanaz a menet az állványhoz és a szíjak rögzítéséhez A SIGMA fp a váz mindkét oldalán és alján is 1/4 colos menetekkel rendelkezik az állvány és a szíj rögzítéséhez. Ez nagyobb szabadságot biztosít a fényképezőgép használatához, lehetővé téve az állványra rögzítést és a szín csatlakoztatását portré állásban is.

Elektronikus zár a különböző beállításokhoz

Állandó elektronikus zár Zár rezonancia, zárhang és késlekedés: ezek a mechanikus zár hátrányai. A SIGMA fp úgy lett megtervezve, hogy ezeket mind kiküszöbölje, miközben alkalmazkodik a különböző feladatokhoz. A legnagyobb precizitást igénylő munkákhoz, ahol a legkisebb bemozdulást is el kell kerülni; ahol a környezet megzavarása nélkül kell elkészíteni a felvételt, és amikor a képet a tökéletes pillanatban kell elkészíteni. Az ilyen fotózások új lehetőséget nyitnak meg a videózásban.Ezen felül a mechanikus zár elhagyásával a SIGMA fp felépítése egyszerűbb lett, ami növeli a fényképezőgép megbízhatóságát.

Kiemelkedő lehetőségek a művészi fotók és videók megalkotásához

A „Teal and Orange” színmód A színbeállítás a videófelvételek színek beállítása, ami a filmgyártás egy fontos lépés a film hangulatának megadásához. A „Teal and Orange” egy a Hollywood-i filmekben gyakran visszatérő stílus által inspirált színmód, ami elérhető a SIGMA fp-ben is.
Az új színmód kiemeli a kontrasztot az emberi bőrtónusokban megjelenő narancsos színek és az ezek komplementerének számító ciánkék árnyalatok között, hogy a kép élénk és drámai legyen.Ez a színmód fotó és videó módban egyaránt használható.

 • Derítés
 • Tónuskontroll & Színmód

A korábban csak a SIGMA által fejlesztett SIGMA Photo Pro képkidolgozó szoftverben elérhető derítés (Fill light) funkció már a SIGMA fp-ben is elérhető. A derítés segítségével anélkül lehet extra fényt adni az árnyékos területeknek, hogy a világosabb részek megvilágítása megváltozna. Ez szélesebb mozgásteret kínál a részletgazdagabb képek készítéséhez az olyan helyzetekben is, amiket a megszokott expozíciós beállításokkal nehéz kontrollálni.A korábbi ±2.0 fényértékes állítási tartomány ±5.0 fényértékre lett kiterjesztve, ami lehetővé teszi a fényerő szabadabb beállítását. * Megjegyzés: csak Still módban

A színtónus szabályozást biztosító menüben most már manuális beállítás is elérhető a két korábban bevezetett automatikus opció mellett (erős/lágy), ami lehetővé teszi a tónusgörbék kézi módosítását.
A SIGMA fp a SIGMA első fényképezőgépe, ami a színmód menüben egy külön effektus csúszkával is rendelkezik. Ez lehetővé teszi a hatás erősségének 11 szintű szabályozását egy -5 és +5 között terjedő skálán, biztosítva a színmód finomhangolhatóságát.
Az új „TONE” (Tónus) és „COLOR” (Szín) gombok közvetlen elérést biztosítanak a tónus szabályozás és a színmód menü pontjaihoz. Ezekkel a fejlett funkciókkal és kezelőelemekkel a SIGMA fp lehetővé teszi igazán részletgazdag fotók és videofelvételek elkészítését.

Fejlett kép és videókészítési technológiák

HDR felvétel A HDR funkció a fényképezőgép elektronikus keresőjét kihasználva különböző expozícióval készít egymás után több képet (fotó estén 3 felvétel, videónál 2), amiket egy képpé összefűzve olyan nagy dinamikatartományú fotók és videofelvételek készíthetők, amit normál felvételi módokkal nem lehetne elérni.

Arc és szemfelismerő AF Az arc és szemfelismerő automatikus élességállítás lehetővé teszi, hogy a SIGMA fp automatikusan a fotóalany szemére állítson élességet. Azonnal és pontosan éleséget állít a fotómodell szemére még nagy fényerejű, kis mélységélességű objektív használatakor is.

Cinemagraph A SIGMA fp segítségével „Cinemagraphs” is készíthető, ami egy animáció formájában biztosít átmenetet a fotó és a videó között. Ezzel a funkcióval a SIGMA fp olyan egyedi képek készítését teszi lehetővé, ahol a kép egy része mozog. Megjegyzés: A fotó csak illusztráció.

Fókusz kiemelés A fókusz kiemelés funkció egy jól látható színnel kiemeli az élesen látható téma éleit. Ezt arra tervezték, hogy segítse a kézi élességállítást.

L bajonett

L bajonett Az L bajonett* egy tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett, rövid bázistávolságú, nagy átmérőjű és kiemelkedően strapabíró objektív csatlakozási rendszer.
Az L bajonett szövetséget (L-Mount Alliance) a Leica Camera AG, a Panasonic Corporation és a SIGMA indította 2018-ban, bejelentve hogy a három gyártó saját fényképezőgépeit az L bajonettre alapozva tervezi meg. L bajonettes fényképezőgépként a SIGMA fp a SIGMA objektíveken túl a Leica és a Panasonic által gyártott objektívekkel is használható.
Az L bajonett lehetővé teszi egy olyan fényképezőgép rendszer felépítését, amely átjárást biztosít a különböző gyártók közötti határokon, eddig nem látott lehetőségeket és választékot kínálva. * Az L bajonett a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.

Kimondottan tükör nélküli fényképezőgépekhez tervezett objektívek A SIGMA fp fényképezőgéppel együtt, a SIGMA három objektívet is bemutatott: 45mm F2.8 DG DN | Contemporary, 35mm F1.2 DG DN | Art, and 14–24mm F2.8 DG DN | Art. A rövid bázistávolság optikai és mechanikai előnyeit kihasználva mindhárom objektívet egyedi karakter és magas teljesítménnyel jellemzi.

SIGMA MC-21 BAJONETT KONVERTER A SIGMA MC-21 BAJONETT KONVERTER lehetővé teszi a SIGMA SA és a SIGMA által gyártott CANON EF bajonettes objektívek használatát az L bajonettes fényképezőgépeken. Az MC-21 használata megnöveli a kompatibilitást és kiszélesíti az L bajonettes fényképezőgépekhez elérhető objektívek skáláját, jelentősen megnövelve az L bajonett rendszer bővíthetőségét.

A mozifilmkészítés teljes körű támogatása

Kiegészítők és kompatibilitás A kimondottan a SIGMA fp fényképezőgéphez tervezett eredeti kiegészítőkön túl, a fényképezőgép támogatja a mozifilm kamera szerű kezelőfelületeket. A széleskörű kompatibilitása miatt tökéletesen illeszkedik a filmesek felszerelésébe.

Rendezői kereső A SIGMA fp egy egyedi rendezői kereső funkcióval rendelkezik, ami biztosítja a felhasználó számára a különböző látószögek szimulálását, és a kép filmes kamerán való megjelenését. Támogatja legnagyobb gyártók leggyakrabban használt kameráit. Nem csak a legújabb nagyformátumú kamerákat támogatja, mint az ARRI ALEXA LF vagy a RED MONSTRO 8K de a filmes kamerákat és az anamorfikus objektíveket is. Támogatott filmes kamerák:
[ARRI]
ARRICAM/ARRIFLEX, ALEXA LF/ALEXA Mini LF, ALEXA SXT, ALEXA Mini, AMIRA, ALEXA 65, ALEXA XT
[SONY]
VENICE
[RED]
MONSTRO 8K, HELIUM 8K, DRAGON 6K, EPIC MX 5K, GEMINI 5K

RAW videó rögzítés támogatása A professzionális filmes kamerák támogatása mellett a SIGMA fp az első cserélhető objektíves tükör nélküli digitális fényképezőgép, ami külső adattárolóra támogatja 12 bites CinemaDNG formátum rögzítését. Akár 4K UHD felbontásban 29.97 kép/mp-es képfrissítéssel olyan videóadatot állít elő, ami filmkészítés során is felhasználható.
Támogatja az All-I (All-Intra) felvételeket, ami lehetővé teszi a magas képminőség folyamatos biztosítását alacsonyabb fájlméret mellett, segítve az adatrögzítést és szerkesztést. Lehetőség van a videóhoz leginkább illő adatformátum kiválasztására. * A CinemaDNG logó az Adobe Systems Incorporated védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

A professzionális mozikamerákkal összevethető funkciók A SIGMA fp Cine módja egy sor olyan funkcióval van ellátva, ami összemérhető a professzionális mozikamerák képességeivel. A zárszögtől az expozíciót és a szín információt ábrázoló hullámformán keresztül a zebra mintáig egy sor olyan funkcióval és képernyővel rendelkezik, ami úgy használható, mint a mozikamerák esetén.

Észrevétlen átmenet a Still (fotó) és Cine (videó) módok között

 • CINE
 • STILL

A különböző felvételi módokhoz optimalizált kezelőfelület Megőrizve a SIGMA fényképezőgépek egyedi karakterét adó tárcsákat és QS gombot, a SIGMA fp egy egyedi operációs rendszerrel, illetve a Still és Cine módban különböző megjelenítéssel rendelkezik. A két mód között az erre a célra kialakított speciális csúszókapcsoló segítségével lehet váltani. Ez egy olyan új felvételi élményt nyújt, ami elmossa a határokat a korábban kimondottan fotózáshoz illetve kimondottan videózáshoz fejlesztett fényképezőgépek és kamerák között.